Ritchy Drost

CFO, VodafoneZiggo

Drost begon zijn werkzame leven als accountant bij Arthur Andersen (1997-1999). Daarna werd hij manager external reporting op het Europese hoofdkantoor bij UPC. In 2000 maakte hij de overstap naar UPC Nederland waar hij als manager financial analysis aan de slag ging. Die functie bekleedde hij van 2000 tot en met 2003. Daarna werd hij vicepresident finance & procurement. Vanaf 2007 was hij CFO van UPC Nederland, waarna hij in 2010 CFO werd van de Europese divisie van Liberty Global. In 2015 trad Drost aan als CFO van Ziggo (waar UPC in opging). Vodafone Group en Liberty Global kondigden hem in 2016 aan als beoogd CFO van de joint venture van Vodafone Nederland en Ziggo. Dat werd hij daadwerkelijk op 1 januari 2017. 

Lizet Friesen-Leibbrandt

CFO, HAK

Als bedrijfskundige begon Lizet Friesen-Leibbrandt in 2000 als financial trainee bij Unilever alwaar ze ook haar RC-opleiding volgde. Na diverse financiële managementfuncties bij de voedingsmultinationals Unilever en Numico was ze bij Danone achtereenvolgend financieel verantwoordelijk voor alle babyfood fabrieken en de wereldwijde babyfood export business unit. Sinds 2014 werkt ze bij HAK om mensen te inspireren meer groenten en peulvruchten te eten. Daarnaast is ze nu twee jaar commissaris bij Royal Agrifirm Group, waarmee ze haar werkveld heeft verruimd van ‘grond tot mond’. Ze wordt gedreven door het leveren van een bijdrage aan een duurzame voedselketen voor toekomstige generaties.

Karien Bos

Managing Director, BrightStone Group

Specialist in Finance, Risk en Compliance vraagstukken. Managing Director bij BrightStone Group, een consultancy en projectmanagement bureau met een exclusieve focus op Finance, Risk, Audit en Compliance vraagstukken. Bos is o.a. verantwoordelijk voor de publicatie van het jaarlijkse Financial Close onderzoek bij AEX- en AMX-fondsen.

Roald van Dijk

CFO, Parkmobile Group

Roald van Dijk (53) is een hands-on financial executive met ruim 28 jaar ervaring in diverse sectoren, bedrijven en culturen in vijf verschillende landen. Van Dijk is een expert in strategische transformaties, organisatorische veranderingen en in het gelijktijdig leiden van meerdere projecten. Alsmede het ontwikkelen van sterke financiële organisaties die een meerwaarde en concurrentievoordeel bieden. Van Dijk heeft leidinggevende posities bekleed bij organisaties als CGI, Levi Strauss & Co, Applied Materials en diverse start-ups. Hij is in mei 2016 bij Parkmobile in dienst getreden en heeft een Executive MBA van de Business School aan de Universiteit van Warwick. 

Vincent van Kemenade

CFO, Legrand Nederland B.V.

Ambitieuze en gedreven financiële professional met ruime ervaring in de (internationale) maakindustrie op verschillende gebieden, zoals: accounting, controlling, belastingen, IT, M & A en legal. Bijt zich graag vast in het verbeteren van (financiële) processen in de ruimste zin van het woord in een dynamische omgeving en helpt de afdeling Finance zich te ontwikkelen tot een ‘high performance organization’. Gelooft sterk in teamwork en helpt als business partner andere disciplines, zoals commercieel en industrieel, om bij te dragen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Erik Kolthof

Projectleider Innovatie, NBA

Erik Kolthof is werkzaam bij de NBA als projectleider innovatie. Daarvoor is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest voor Yacht en Randstad Holding in diverse nationale en internationale functies, zoals vakgebied directeur Finance. Hierin stonden trends & ontwikkelingen, kennisontwikkeling en kennisdelen centraal. Met name zijn expertise inzake nieuwe ontwikkelingen voor financials zoals de technologie, duurzaamheid en de financiële arbeidsmarkt leidden tot diverse persberichten en andere publicaties. Tevens was hij mede samensteller van het - als managementboek van het jaar 2017 genomineerde - boek 'Management in singularity' (2016), dat in 2018 de Amerikaanse Axiom silver award kreeg voor best business technology book.

Claire Tange

Start up CFO & Corporate Finance

Claire Tange is sinds 2018 actief als financieel adviseur van start en scale ups. Hoewel afgestudeerd als scheikundig ingenieur, koos Tange voor een carrière in de financiële sector en werkte ze als investment banker bij RBS in M&A en Corporate Finance in Londen. Daarna was ze was bijna 4 jaar de CFO van Fastned dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. In die tijd haalde het oplaadbedrijf meer dan EUR 35 miljoen op bij verschillende type investeerders (zowel publiek als privaat geld) en met deze ervaring helpt ze nu meerdere start ups (o.a. Yoni) met groeien.

Frank Verbeeten

Professor, Vrije Universiteit Amsterdam

Prof.dr. F. (Frank) H.M. Verbeeten MBA is professor in Accounting aan de Hogeschool Utrecht, en professor in Management Control in het EMFC / ARCA programma van de Universiteit van Amsterdam. In zijn huidige positie is hij verantwoordelijk voor diverse onderzoeksprojecten, onderwijsprogramma's (FBE), onderwijsprogramma (bachelor Advanced Accounting, executive course Management Accounting) en thesiscoaching.

André de Waal

Academic Director, HPO Center

Research fellow Cranfield University UK, academic director HPO Center, en partner Finance Function Research & Development Center. De Waal doet onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties en high performance financiële functies en helpt daarnaast wereldwijd organisaties om high performing te worden. Hij heeft inmiddels meer dan 400 artikelen en 30 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan.