Jury

Juryleden en jurybijeenkomsten

Aan de hand van objectieve criteria beoordeelt een onafhankelijke jury de ingezonden cases van financiële afdelingen. Deze jury bestaat onder meer uit hoogleraren, CFO’s en financieel experts. De teams presenteren hun case aan de voltallige jury. Uiteindelijk maakt de jury op 24 mei 2018 tijdens het evenement bekend wie de titel Best Finance Team of the Year mag dragen.

De jury krijgt van het Best Finance Team of the Year redactieteam een door u goedgekeurde neergeschreven case vooraf te lezen;

De deelnemende teams komen echter ook zelf hun case aan de jury voorstellen, waarbij er ruime gelegenheid is om bijkomende informatie te verschaffen.

Jurybijeenkomst: donderdag 19 april 2018

 

Juryleden

Karien Bos, Managing Director Brightstone Group Specialist in Finance, Risk en Compliance vraagstukken. Managing Director bij BrightStone Group, een consultancy en project management bureau met een exclusieve focus op Finance, Risk, Audit en Compliance vraagstukken. Karien is o.a. verantwoordelijk voor de publicatie van het Jaarlijkse Financial Close onderzoek bij AEX en AMX fondsen.
Erik Kolthof - senior adviseur van NBA Erik Kolthof is de afgelopen jaren werkzaam geweest voor Yacht en Randstad Holding in diverse nationale en internationale functies, zoals vakgebied directeur Finance. Hierin stonden trends & ontwikkelingen, kennisontwikkeling en kennisdelen centraal. Met name zijn expertise over de financiële arbeidsmarkt leidden tot diverse persberichten en andere publicaties. Tevens was hij mede samensteller van het - als managementboek van het jaar 2017 genomineerde - boek 'Management in singularity' (2016). Vanaf maart 2016 is hij werkzaam bij de NBA als senior adviseur Accountants in Business.
Mark Kuperus, Oprichter Sandd en interim-CFO Vanaf 2009 is Mark interim CFO waarbij hij zich met name richt op herstructureringen, veelal in een private equity omgeving. Hij startte zijn loopbaan bij KPMG in de accountancy en consultancy en was daarna een aantal jaren concerncontroller bij Reed Elsevier. Vanuit een investeringsmaatschappij heeft Mark het postbedrijf Sandd mee heeft helpen opbouwen en waar hij ook CFO en directielid was.
Claire Tange,  CFO van Fastned

Claire is sinds 2014 CFO van Fastned dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. Vanuit die rol heeft ze het jonge bedrijf de afgelopen jaren sterk zien groeien en de finance afdeling invulling gegeven. Hoewel afgestudeerd als scheikundig ingenieur, koos Claire voor een carrière in de financiële sector en werkte ze onder andere als investment banker bij RBS in M&A en Corporate Finance in Londen. Deze expertise komt goed van pas bij Fastned; het laadbedrijf haalde de afgelopen jaren meer dan EUR 30 miljoen op bij verschillende type investeerders (zowel publiek als privaat geld).

Frank Verbeeten, Professor Vrije Universiteit

Prof. dr. F. (Frank) H.M. Verbeeten MBA (1969) is hoogleraar Accounting aan de Amsterdam Business School (ABS) van de UvA. Daarnaast is hij sinds begin 2018 de Honorary Professor of Management Accounting voor IMA in Europa. Hij is onder meer de programmadirecteur van de Post Master Accountancy opleiding van de ABS en vice-programmadirecteur van de Register Controllersopleiding van de ABS. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor onderwijs (bachelor vak Management Accounting) en thesis begeleiding. Eerder heeft hij gewerkt aan de Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam, RSM Erasmus Universiteit en Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast heeft hij 8 jaar in de management consulting praktijk van Deloitte gewerkt.

Het onderzoek van Frank Verbeeten richt zich op het gebruik en de effecten van prestatiemaatstaven, als ook op de rol van de financiële functie.

André de Waal, Academic director HPO Center

(adviseur van de jury)

Research fellow Cranfield University UK en academic director HPO Center. André doet onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties en helpt daarnaast wereldwijd organisaties om high performing te worden. Hij heeft inmiddels meer dan 300 artikelen en 28 boeken op de gebieden van prestatie­management en organisatieverbetering op zijn naam staan.

 

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.